Over Hoek Bier

Als geboren en getogen Holtenaar ben ik - Wouter Hoek - na omzwervingen in Groningen (studie), Utrecht en Dublin na 16 jaar (in 2017) weer in Holten komen wonen. Vooral mijn periode in Ierland heeft mij echt op het bierpad gebracht. Daar ben ik namelijk begonnen met thuis bier te brouwen. Om het brouwproces en de kunst van het bierbrouwen beter te begrijpen heb ik in Dublin een aantal biercertificaten behaald. Ook heb ik een bieropleiding gevolgd bij de Institute of Brewing & Distilling in Londen. En de fantastische biercultuur en de wervelende craft beer revolutie in Ierland heeft mij het laatste zetje gegeven. De brouwer in mij was nu echt geboren!

Al snel wilde ik mijn thuisbrouwsels aan Jan en alleman laten proeven. Al snel speelde ik met de gedachte om ooit een eigen bier op de markt te brengen. Toen ik weer in Holten was neergestreken heb ik ter ere van het kampioenschap van mijn voetbalteam (Holten 3, 2017) een kampioensbier gebrouwen en gebotteld in 0,75L flessen. Dit viel goed in de smaak! Hierna kreeg ik de kans om m'n bieren te verkopen op de Keunefeesten van 2018 en 2019. Gezien alle leuke reacties en mooie ervaringen wist ik het zeker: Holten is klaar voor een eigen brouwerij en lokaal gebrouwen bieren. Hoe meer brouwerijen, hoe beter trouwens!

Inmiddels bestaat ons assortiment uit 4 verschillende bieren! Onze Hoolter Blond, Dunkelweizen Keunebier en HIPA zijn zelfs al (een aantal jaren) in de plaatselijke horeca en winkels verkrijgbaar. En nu dus ook via deze website! Leuk dat je interesse toont in ons verhaal. Wij werken rustig verder aan bier nr. 5… 😊

Toekomst

“…Het proeflokaal en de microbrouwerij van de Holtense Bierbrouwerij bevindt zich aan de voet van de prachtige Holterberg. Hier kunt u het brouwproces van dichtbij meemaken en deelnemen aan een heerlijke bierproeverij. Ook is er een kleine brewpub en een winkel. En als klap op de vuurpijl kunt u hun eigen graan- en hopvelden bezoeken. Tip: Als bezoeker van het dorp Holten, is het de moeite waard even naar binnen gluren..."

Dit is natuurlijk toekomstmuziek, een soort stip aan de horizon, maar op termijn zou dit mooie beschrijving kunnen zijn in de lokale VVV-folder. Wie weet, ooit! In ieder geval een inspirerende gedachte…

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust even contact met ons op via info@hoekbier.nl.

Hoek Bier
Houtweg 5
7451 DV Holten

E-mail: info@hoekbier.nl

KvK: 72407263
BTW: NL00136833561B01

Hoolter Blond

Hoek-Bier-Blond

Keunebier

Hoek-Bier-Hoolter-Dinkelweisen

Hoolter IPA

Hoek-Bier-IPA

Pilsener

Hoek-Bier-Knoert
Favicon_HoekBier